IN VITRO-IN VIVO

 Галерия „София 79”  представя изложбата IN VITRO-IN VIVO

Благотворителен търг ще набира средства за инвитро процедури

С благотворителна изложба-търг IN VITRO–IN VIVO обновената галерия „София 79” открива своя есенен сезон. На 30 октомври/понеделник/ от 18:30ч. тя ще очаква  почитателите си за среща със съвременното изкуство в столичния хотел „Арена ди Сердика” /ул.”Будапеща”2/.

In vitro“ означава „в стъкло“ от латински език, а „in vivo„- „живо състояние„. Според Александра Велева-Туши светът е наситен с достатъчно нередности, негативни новини и събития, за да бъдат експонирани и в изкуството. „Творците трябва по-скоро да начертават и проправят път към разрешаването на проблемите, развивайки и променяйки фокуса на мислене у хората. Затова цикълът произведения IN VITRO – IN VIVO цели да предложи нова философия и гледна точка, разделена на етапи и търсеща разумни решения”, споделя авторката.

В изложбата основна роля ще има публиката, включвайки се с присъствие и участвайки в благотворителния търг, чрез който ще се набират средства за инвитро процедури в подкрепа на фондация „Искам бебе” и под надслов „Сплотени за нов живот“ и по патронажа на г-жа Яна Средкова от детски развлекателен център „Плей Парк”.

Материалите на творбите са чешки оловен кристал, флоатно/плоско стъкло, органични материали, мрамор, керамика и дърво. Цикълът се състои от 14 разказа, съпътствани от творби, разглеждащи създаването на живота – чрез художествени форми от стъкло и стихове, в които има и многоточия, предназначени за имената на бъдещите родени деца след провеждането на кампанията IN VITRO – IN VIVO. Фотографиите в изложбата са дело на Иван Дончев.

Творбите са изработени в България и Чехия. За реализирането на цикъла IN VITRO – IN VIVO домакини са били Арт център „Илинденци”, Училището в Светле над Сазовоу, Чехия; фирмата за хай-тех кристал BOMMA, Чехия; фирма „Клер-Д”, България и Нов български университет.

Събраните средства ще допринесат за създаването на повече българчета в нашата родина.

Партньори на проекта са: галерия „София 79”, сдружение „Толкова близо, толкова далече” и детски развлекателен център „Плей Парк” в подкрепа на фондация „Искам бебе”.

Видео към събитието:

https://www.youtube.com/watch?v=zY9ZHjDfHRw

Видео покана:

https://m.youtube.com/watch?v=2PHsdbg9ync&feature=youtu.beКоментарите са изключени.